Slovo antibiotikum s námi žije od roku 1943 a pro mnoho lidí se stalo synonymem léku. Kvůli tomu, že antibiotika začal masově používat i průmysl produkce masa, jsou už takřka součástí našeho jídelníčku. Pro mnoho lékařů představují léčivo první volby, dostávali jsme je od dětství a mnoho lidí je dodnes užívá několikrát ročně. Tato kniha reaguje na skutečnost, že jste z nějakého důvodu podstoupili léčbu syntetickými antibiotiky. Není prevencí nebo alternativou ani jakoukoli jinou variantou této terapie. Jejím hlavním cílem je přiblížit způsoby, jimiž je možné eliminovat negativní dopad menší či větší války, která proběhla (případně probíhá) ve vašem těle. Způsoby, kterými je do velké míry možné napravit to, co ve vás způsobila léčba syntetickými antibiotiky — ať už se jedná o dětský nebo dospělý organismus — zejména s ohledem na
- obnovení střevní mikroflóry, nazývané někdy střevní flóra, střevní mikrobiom nebo mikrobiota
- detoxikaci organismu
- celkovou revitalizaci.
Nerozlišujeme při tom, zda se jedná o syntetická nebo polosyntetická antibiotika, která se průmyslově vyrábějí chemickou syntézou nebo polosynteticky, což v tomto případě znamená, že přírodní látky jsou po získání z mikroorganismů chemicky přeměněny.
Počet stran: 240
Vazba: pevná bez přebalu lesklá
Rozměr: 150 ×210 mm
Hmotnost:
EAN: 978-80-7281-514-2
Rok vydání: 2017
Úskalí léčby syntetickými antibiotiky
Náš vnitřní svět
Firmicutes- Clostridia
- Lactobacillus
- Bacteroides
- Escherichia coli
- Actinobacteria
- Enterococcus
Dysmikrobie
K čemu (a komu) je určena tato kniha
Probiotika
Mléčné výrobky- Jogurt
- Kefír
- Kozí mléko
- Ovčí mléko
- Kvašená jídla
- Kysané (kyselé) zelí
- Nakládaná zelenina (pickles)
- Kimchi
- Rejuvelak
Zelný rejuvelak
Pšeničný rejuvelak
- Natto
- Tofu
- Tempeh
- Miso
- Okara
- Pěstování kombuchy a příprava nápoje
- Skladování a konzumace
Střevní flóra z lékárny
SBO – půdní bakterie
Prebiotika
Význam prebiotikVláknina v pseudocereáliích a semenech
- Amarant
- Cizrna
- Černé fazole
- Čočka
- Hrách
- Chia semena
- Pohanka
- Proso | Jáhly
- Quinoa
- Sezamová semena
- Zelené bílkoviny
- Artyčok
- Batáty — sladké brambory
- Brokolice
- Kedluben
- Mrkev
- Topinambur
- Avokádo
- Banány
- Jablko
- Kdoule
- Mučenka | Maracuja
Inulin
Polévky
Hojivý vývar pro střeva (základ)Dýňová polévka
Kuřecí nudlová polévka s cuketou
Farmářská polévka
Morova mrkvová polévka
Fenyklová polévka
Rýžová polévka
Kaštanová polévka
Ořechy a rostlinné oleje
OřechyRostlinné oleje pro zdravou střevní mikroflóru
- Kokosový olej
- Arganový olej
- Bodlákový (světlicový) olej
- Dýňový olej
- Lněný olej
- Makadamiový olej
- Olej z černého kmínu
- Olej z vlašských ořechů
- Oregánový olej
Léčivé byliny
Játra a bylinná péčeGlukosinoláty — hořčičné glykosidy
Hořčiny
Slizovité a pryskyřičné rostliny
- Sliz
- Pryskyřice
- Balzámy
- Význam pryskyřic
Kuchyňské byliny pro posílení imunity
Kuchyňské byliny pro posílení střevní činnosti
- Tymián
- Majoránka
- Šalvěj
- Saturejka
Koriandr
Česnek medvědí
Jiaogulan
Kmín
Len setý
Pomerančová kůra
Triphala
Yerba maté
Podpůrné a léčebné prostředky
Celozrnné obilovinyRostlinné klíčky
- Příprava klíčků
- Pět skupin
- Mořské řasy
- Sladkovodní řasy a sinice
- Spirulina
- Chlorella
- Guarová mouka a guma
Houby
Kyselý med
Smoothies a míchané nápoje
Březová míza
Mumio
Čemu se vyhnout
Nízká hodnota pH vyvolaná potravinami a antibiotikyJídlo z fast foodů
Jídla z mikrovlnné trouby